Over Tywomi – Zoals je op de homepagina hebt gezien, is Tywomi ontstaan vanuit een hobbymatige uitdaging. Maar wie is Tygo nou eigenlijk?

Tygo is de creatieveling achter Tywomi. Tygo Wouthuis komt uit Midwolde, vandaar Tywomi.

In zijn jeugd kwam Tygo in aanraking met de bijzondere vormen van techniek, dankzij zijn vader Johan. Samen haalden ze diverse technische apparaten uit elkaar om ze te modificeren of te repareren. Dit begon bij het repareren van elektrische apparaten en kleine motorblokjes.👨🏻‍🔧

Naarmate Tygo ouder werd, groeide zijn interesse in techniek alleen maar verder. Van het zelf programmeren van hobbymatige printplaten tot het 3D-printen van behuizingen en het repareren van motorblokken, het hield niet op. De eerste 3D-printer had Tygo toen hij 15 of 16 jaar oud was. Sindsdien begon hij ook met 3D-tekenen, een vaardigheid die alleen maar verder werd ontwikkeld.

Tygo studeerde Engineering op MBO niveau 4. Dankzij zijn interesse in techniek was hij al behoorlijk handig. Hij stak enorm veel op van zijn opleiding.

Tijdens zijn studie nam Tygo deel aan meerdere projecten. Zo maakte hij twee keer deel uit van een team dat werkte aan een afstandsbestuurbare waterstof-raceauto.

Op het plaatje hiernaast zie je de 2e keer dat Tygo meedeed aan de waterstofrace. De winnaars van deze race gingen door naar het WK. Ze finishte 2e en 3e, we waren namelijk met twee teams. Daarbovenop hadden ze de innovatieprijs én duurzaamheidsprijs gewonnen.

De taak van Tygo was het bedenken van een gedeelte van de mechanische constructie en het ontwikkelen van de software voor het waterstofgedeelte.🧑🏻‍💻

Een onvergetelijk moment was het solderen van de printplaat om 3 uur ‘s nachts in de hotelkamer, op locatie in de nacht voor het wereldkampioenschap. Dit was een gezamenlijk project, iedereen deed hun best. Dit was een bijzonder-gave ervaring.

Tygo nam ook deel aan een project met een waterstofboot voor een wedstrijd tussen meerdere scholen, universiteiten en colleges. Hij genoot ervan om met gave dingen bezig te zijn, vooral als er technische uitdagingen bij kwamen kijken.

Na het behalen van zijn diploma werkte Tygo bijna drie jaar als technische guru. In deze tijd verrichtte hij veel werk in de automatisering. Hier kwamen elektrotechniek, mechanische techniek en software samen. Besturingstechniek is de verzamelnaam, vandaar dat deze niet los genoemd wordt. In die tijd ging het over PLC’s, grote elektromotoren, variabele frequentieregelingen, slimme rembedieningen en ga zo maar door. Ook maakte hij 3D geprinte prototypes of mallen voor interne productieprocessen. Hij leerde enorm veel, dit keer vooral uit de praktijk.

Toen dit avontuur tot een einde kwam, besloot Tygo zich volledig op Tywomi te richten. Waarom? Omdat hij merkte dat hij het bedenken, samenstellen, ontwerpen en maken van lampen erg leuk vond. Het belangrijkste: met zijn lampen anderen blij maken.🙋🏻‍♂️

Juist dát is waar het bij Tywomi om draait. Met een scherp oog voor detail zorgt Tygo ervoor dat elk product niet alleen functioneel, maar ook een kunstwerkje op zich is.

De creatieve gedachten vliegen door zijn hoofd heen, vandaar dat de collectie ook behoorlijk groeit.

Bedankt voor het lezen en voor je interesse in het verhaal. Vergeet ons niet te volgen op social media voor de laatste producten, updates en inspiraties:

Heb je vragen of opmerkingen? We horen graag van je! Neem contact met ons op via onderstaande gegevens en we helpen je met plezier verder.

E-mailadres: Info@tywomi.com

Telefoon: +31 (0) 681866775

3DFabriek
Hoofdstraat 142
9355 TD Midwolde
Nederland

KVK: 83867562

BTW: NL003883192B57